Belangrijkste familie-gebeurtenissen:

Arjan geeft les aan groep 2 en groep 8

van de Beatrix School te Haarlem

29 januari 2003 : Ter gelegenheid van de 65-verjaardag van Koningin Beatrix wordt groep 8 van de Beatrix School door een journalist van het dagblad De Telegraaf bezocht.

“Zonder de Koningin zou onze school niet bestaan”

 HAARLEM - Ze weten allemaal wie Beatrix is, de kinderen van groep 8 van de Beatrixschool in Haarlem. En op een enkeling na zijn ze uitermate tevreden met een school die de naam van de huidige Koningin draagt. Alleen Anna-Adriane zou best op de Maximaschool willen zitten. En ook Rick vindt dat Beatrix lang genoeg aan het bewind is geweest. "Maxima is trouwens ook 'aantrekkelijker' " zegt hij stoer.

 Geen van allen vinden ze 65 trouwens erg oud. De meeste oma’s blijken ouder te zijn dan de leeftijd die de Koningin de 31e bereikt. "De mijne is a1 84", roept iemand en een ander doet daar met 91 een schepje bovenop. Xenia denkt wel dat de Koningin een leuke oma is:"Ze is beroemd en zo." Ook Jordi ziet vooral voordelen:"Als je jarig bent, zegt ze natuurlijk 'hier kleinzoon, heb je 1000 euro'." Maar Sanne is het daar niet mee eens: "Ik heb liever een oma die een trui voor me breit dan eentje die me 1000 euro geeft", zegt ze.

Entourage

 Lara lijkt het vooral wel tof een oma te hebben die heel veel paarden heeft, maar Myrthe ziet het weer niet zo zitten: “Zo’n oma met allemaal bediendes die meteen de bank recht trekken als jij erop gezeten hebt, dat lijkt me helemaal niks”, segt ze. En Steven ziet het ook wel weer een beetje op tegen de entourage van de Koningin: “Wil je met je oma winkelen dan moet ze in cognito of er moeten allemaal van die gorilla’s mee.”Sigourny:”Ze kan ook nooit mee naar de stad hoor, daar heeft ze geen tijd voor.” “Je moet ook altijd zo deftig zijn”. Denkt Monique, “en ze heeft dan van die stomme hoedjes op….” Maar Jantina vindt die hoedjes juist weer ‘schattig’.

Jasper lijkt die 1000 euro waar Jordi over fantaseerde ook wel wat, “maar je hebt wel altijd van die wildvreemde mensen op staatsbezoek als je bij je oma op visite bent”. En Bowi denkt dat al die onbekende mensen ook wel “behoorlijk suf”zullen zijn. “Maar”, zegt Myrthe, “als de koningin je oma is, hoef je nooit af te wassen.” Buurvrouw Ariane betwijfelt dat echter:”Misschien is ze wel te krenterig om een afwasmachine te kopen”.

Ondanks al dat cynisme willen de groep 8’ers de Koningin toch graag houden. “zonder haar zouden wie geen koninkrijk zijn”, zegt Steven.  Mats :"En wie moet anders al die handjes geven?”  Lieke ziet het vooral praktisch: “Zonder Koningin zou deze school niet bestaan”.  Wel vinden ze het raar dat Koninginnedag officieel nog steeds op 30 april is.  Steven vindt het zelfs ‘oplichterij’: “Kleinste kinderen denken dat ze dan echt jarig is.” Maar Anna-Adriane vindt het wel weer praktischer in verband met de kermis en Jordi staat ook liever niet te blauwbekken achter zijn vrijmarktkraampje. “Misschien moeten we twee Koninginnedagen gaan vieren”, suggereert Myrthe uiteindelijk.