Belangrijkste familie-gebeurtenissen:

 

Het begon dus allemaal met het grove werk... bomen omzagen en afvoeren. Zo'n grote traktor met hakselaar vrat het meeste hout zo op. En dan blijft er dus niet veel meer over dan wortelstronken..

Maar ook daar is een oplossing voor.... met een bomenfrees verdwijnen die stronken binnen een paar minuten.

En dan wordt er een paar vrachtwagens zand, aarde en stenen naar binnen gereden en voor je het weet staat er een Oostenrijkse blokhut. De dakdekkers hebben toch wel wat tijd nodig om de daksingels te leggen, het is al bijna donker als de laatste hand wordt gelegd aan het kunstwerk...

Omdat het bijna 0 graden is wordt de vlam er op gezet om de bitumen aan elkaar te laten smelten.

En dan blijft er nog een andere klus over.... de oude blokhut afbreken (doet Jan dus ff zelf0 en afvoeren om ruimte te maken voor een nieuwe. Tevens moet de oprit zo'n 30 centimer verhoogd worden om weer de garage in te kunnen.

Afijn, er komt dus nog wel het nodige kuubje zand...

.... en dan is het inmiddels 20 februari en begint er schot in te komen:

Het extra tuinhuisje is klaar en de stratenmaker is druk met de aanleg van een fraai paadje.

En dan wordt ook de oprit opgehoogd met diverse vrachtwagens zand en de nodige nieuwe stenen (die gewassen grindtegels is toch maar niks).

En het plaatsje voor het nieuwe tuinhuisje is ook al gauw klaar voor het opbouwwerk.

Tijdens het opbouwen slaat de monteur met een hamer vol op z'n vinger.... kortom, twee dagen vertraging maar op maandag de 25e februari dan staat ie er dan..... er moet nog wel even door Jan het e.e.a. afgewerkt worden. Zo wordt er stroom en verlichting aangelegd, de plinten op maat gezaagd, het dak nog eens extra tegen vocht beschermd en dan is het uiteindelijk 28 februari voordat je kunt zeggen dat het er staat.

c

En als dat dan ook klaar is dan moeten we toch constateren dat het geheel aardig opgeknapt is.

NU DE REST NOG ;-)