Belangrijkste familie-gebeurtenissen:

in 2009 
datum wat, wie en waar?
31 dec 2009 Het Kerstdiner zit er weer op, het vriest en er ligt sneeuw, de hond en kleinkinderen vinden het fantastisch, Suus zit veilig in Kaapstad, de klok slaat twaalf en we steken wat siervuurwerk af, we kusten elkaar en de buren en dronken nog een glas. Kortom, een decennium is voorbij en we beginnen vol goede voornemens aan het volgende.

Een heel goed 2010 gewenst !

15 dec 2009

Matthijs Franke vierde zijn zesde verjaardag al op zondag de 13e. Hij kreeg een echte trapskelter en natuurlijk nog diverse andere cadeautjes. En zoals gebruikelijk kwamen diverse familieleden en kennissen langs om hem te feliciteren. 

8 dec 2009

Vandaag is een trieste dag voor het gezin van Fenny. Hun liefste en immer vrolijke hondje, Micky, is vandaag om half vier ingeslapen op bijna 16-jarige leeftijd. Hij wilde nog wel verder, maar zijn pootjes niet. Annet was erbij. May en Lis hebben hem begraven. Deze foto is van vanmorgen.

7 dec 2009

Of opa Jan de aansteker was, of dat er op school het nodige besmet was, in ieder geval is Mattijs ziek, een griepje. Dus Robert verzorgt hem vandaag, Inge morgenochtend en oma miep morgenmiddag. (Daarna knapte hij snel op)

5 dec 2009

Susanne zit in Zuid-Afrika en Jan ligt met 39 graden koorts alleen thuis op de bank. Dus voor het eerst wordt het Sinterklaasfeest met slechts een beperkt aantal gezinsleden bij Inge en Robert thuis gevierd. Desondanks is het daar een gezellige avond geworden omdat ook Opa en Oma Franke er waren en een iedere zijn best had gedaan om te zorgen voor de nodige rijmelarij en verrassingen. In ieder geval waren Matthijs en Yannick weer helemaal gelukkig.

4 dec 2009

Gisterenavond wordt Jan getroffen door een acute griepaanval (als gevolg van de griepprik?) maar mag niet ziek worden omdat hij deze morgen om 7 uur in Haarlem moet zijn om - na enig smink- en (baard)plakwerk, zich met staf en 6 Pieten richting de oude school van Arjan te begeven. Dank zij de nodige paracetamolletjes en otrivin lukt het hem om het tot het einde van de ochtend vol te houden. Maar als hij rond 14 uur thuis komt is het over: koorts, beroerd en dus naar bed.  

19 nov 2009


Vanmorgen om 01.40 uur Is Esther, de vrouw van Stephan Hartman, van een gezonde zoon bevallen. Alles is goed gegaan. Ze noemen hem TOM. Hij weegt 3350 gram . Dit bericht bereikte ons via de trotse oma Marije Hartman.

14 nov 2009

De traditionele "Jaardag" van Koos en Marijke in Zwolle. In plaats van de verjaardagen op ongelegen momenten (vakantietijd) kiezen zij liever zo maar een dag in november. En omdat je dit maar 1 x per jaar doet heb je een vol huis, volle glazen en een volle tafel met lekkernijen (zelf gemaakte koude schotels).   

30 okt 2009

Susanne heeft er lang naar toe geleefd en vandaag is ze dan eindelijk vertrokken om voor 9 ŗ 10 maanden als backpacker de wereld door te trekken. Eerst Zuid-Afrika, rond de Kerst in AustraliŽ, rond april naar Nieuw-Zeeland en tenslotte op de terugweg nog even langs IndonesiŽ of Thailand. Na een avond bij kennissen in Johannesburg vloog ze op 1-11 naar Hoedspruit in Transvaal. Ze zit nu binnen een project voor paardenopvang Whipalong (in Kampersrus, een dorpje aan de voet van de Drakensberg op ca. 26 km van het vliegveld Hoedspruit, ten westen van het Krugerpark). Ze gaat daar zo'n 6 weken paarden verzorgen en berijden. Een goede beschrijving vind je hier. Wil je haar volgen en contact houden? Ze houdt een weblog bij <<klik hier>> 

15 okt 2009

Herfstvakantie voor Inge, Robert en de kleintjes en niks te doen (ook schoolmeester Arjan niet). Lekker met opa Jan en z'n hond Tara (ook wel Toos genoemd) naar het bos bij de Lage Vuursche. Na anderhalf uur lopen en vele paddenstoelen bekeken te hebben, toch maar even langs het pannenkoekenrestaurant en ja hoor, ze smaakten weer bijzonder lekker.

1 okt 2009 Het jaarlijkse pannenkoeken eten op de Lage Vuursche als een "in memoriam" van onze tante Griet was weer gezellig en ze smaakten weer prima, die spek-kaas-gember-ham-ananas-suiker-stroop enz. pannenkoeken.
18/25 okt 2009 De overgrootouders van Matthijs en Yannick, Simon en Gaartje Uitslager,  zijn kort na elkaar overleden (binnen 1 week). Twee begrafenissen dus vlak achter elkaar waarbij er natuurlijk de nodige treurige momenten waren.  
21 sep 2009

Dan is het eindelijk zo ver... Suus krijgt haar bul uitgereikt en is daarmee definitief studente af. De nieuwe Master of Arts in de Nederlandse Taal en Cultuur weet nog niet wat ze met al haar kennis gaat doen. Voorlopig werkt ze als uitzendkracht maar vertrekt ze over een maandje of twee voor een sabbatical naar verre oorden. Zien hoe dit ging daar in Utrecht... bekijk de film. <<klik hier>>

9 sep 2009

Weer zo'n fraaie nazomerdag dus hop weer de fietsen in de auto en op naar Den Helder om vervolgens een rondje Texel te fietsen, grandioos.

28 aug 2009

BraFietsWeer hebben de boys bijna 80 km gefietst maar nu een rondje om de Biesbosch. En passant nog even in Rosmalen de privť autotentoonstelling van Toyota bezocht <<zien>>.

28 jul 2009

Mooi fietsweer dus gaan Arjan en z'n pa Jan al vroeg richting Friesland om aldaar zo'n 80 km te fietsen. Natuurlijk eerst flink wind tegen (altijd in Friesland) maar dan toch door het fraaie Gaasterland. Bekijk het filmpje maar...  <klik hier>

17 jul 2009

Een oud-collega van Miep was vorige week plotseling overleden en omdat zijn hond al eens bij hen gelogeerd had, werd deze voorlopig bij Jan en Miep ondergebracht. Tara heet de hond officieel maar ze wordt vooral Toos genoemd. Toos is een goedaardige Rottweiler teef van 11 jaar oud die het liefst languit aan je voeten ligt te snurken. Het was echter duidelijk dat zij haar baasje miste en omdat ze de afgelopen tijd nogal wat beweging tekort was gekomen was zij erg kortademig  en snel uitgeput. Door veel aandacht en regelmatig met haar te lopen en te trainen moet Tara weer de oude worden. Na een week was ze al weer zo ver dat ze achter een bal en de katten aan gaat. In overleg met de nabestaanden is besloten dat Tara vooralsnog in De Rijp blijft wonen. 

25 jun 2009

En dan is de ST1100 Pan european weer ingeruild voor.... ja hoor, weer een Goldwing GL1500 Aspencade. "Tja, ik kon zo'n kans niet voorbij laten gaan" dacht Jan en reed vervolgens met deze gepimpte Wing v.a. 5e juli de SŁddeutsche Motrorradstrasse. In eerste instantie ging het prima maar na drie dagen tussen de buien door gereden te hebben besloot hij verder naar het zuiden te reizen, de Alpen over. En toen de zon nog niet scheen is ie maar doorgereden naar KroatiŽ. Na 12 dagen was ie weer heelhuids en voldaan terug, had ie toch zo'n 4.000 km gereden. Zie voor meer info zijn vakantieblog: <<klik hier>>

16 jun 2009 Bijna vergeten.... Carla van Buchem en Fijtje Heek waren vandaag jarig! Nog van harte gefeliciteerd meiden!
16 jun 2009

Vandaag ontving Susanne het bericht dat haar proefschrift is geaccepteerd en dat zij dus is afgestudeerd voor haar Master of Arts in de Nederlandse Taal en Cultuur (MA is het vroegere doctorandes). Zij zal echter pas na de vakanties in september haar master's bul ontvangen. Een fantastische prestatie!

Suus, van harte gefeliciteerd !

11 t/m 14 juni 2009

Susanne trad deze week 5 x op met haar toneelgezelschap LIZ in theater De Kikkert in het Utrechtse centrum. De musical "A New Brain" werd met  veel passie en goede zang uitgevoerd, wil je een stukje zien klik dan hieronder: 

27 mei 2009

Nadat vorig jaar de zuidkant van de tuin van jan en Miep onder handen was genomen, was nu de noordkant aan de beurt. Zo'n 20 bomen moesten het veld ruimen en de grond werd met ca. 70 cm. aarde en zand opgehoogd. Nu de paden aanleggen en vervolgens het nodige aan beplanting toevoegen en dan blijkt er ineens een heel ander huis te staan...

18 apr 2009

Het was een zonovergoten zaterdag en Inge en Susanne hadden besloten om gezamenlijk hun verjaardag te vieren (Inge was de 17e jarig, Susanne de 19e). Diverse familie en vrienden waren langs gekomen en brachten de nodige cadeautjes mee. Al met al werd het een gezellige boel vooral omdat de kleintjes zich uitstekend wisten te vermaken. 

8 mrt 2009

Een grandioos weerzien van bijna 80 familieleden van de familie Groen. Naast het bijpraten werd een stukje oude film getoond, deden we een familiespeurtocht op papier, hadden de kids een kamer vol met Wii-computerspelletjes, konden we met scherp schieten op de schietbaan en tenslotte als afronding van deze reŁnie nog een heerlijke maaltijd. Enkele filmpjes geven een indruk van deze happening in Bussum..... wie organiseert de volgende keer zo'n dag?

KLIK HIER VOOR FILMS EN FOTO's

En omdat bij het familiespel de nodige genealogische gegevens bekend zijn geworden, is nu de volledige stamboom van de nazaten van Kornelis Gijsbertsz Groen (1656-1719) bekend <<klik hier>> .
Wil je dit grafisch zien ? <<klik hier>>

5 mrt 2009

Yannick Franke, zoon van Robert en Inge, wordt vandaag 3 jaar en dat wil hij weten ook. "Heb je een cadeautje?" vraagt hij aan iedereen die hij ziet.  En als dan 'zaterdags het echte feestje plaats vindt krijgt hij eerst een zak zand maar als dan vervolgens een bulldozer en vrachtwagen uitgepakt worden dan zijn hij en zijn broer Matthijs voor de rest van de middag zoet. 

25 jan 2009 Annet en John vierden zoals gebruikelijk hun verjaardag gezamenlijk. Dit keer in restaurant De Ossestal bij Epe midden op de Veluwe. Eerst een lekker taartje bij de koffie, dan een pittige boswandeling om vervolgens een pannenkoekje te happen. Het was al stikdonker toen een ieder weer huiswaarts keerde.
20 jan 2009

Hoera! Het is eindelijk zo ver. de Heek-stamboom kent een volgende generatie en wel door de geboorte van Jasper Matthias, zoon van Louis Heek en Ingeborg van Duinen. Kijk maar eens in de stamboom waar deze nieuwe telg thuis hoort <<klik hier>>

MEER VINDT U OP DE VORIGE PAGINA'S << KLIK HIER >>


of maak gebruik van ons GASTENBOEK

This page was last updated on 08-03-2017 .