Belangrijkste familie-gebeurtenissen:
in 2016

datum wat, wie en waar?
3 dec Wel of niet een Zwartepiet. Ook bij de familie heeft de twijfel toegeslagen. Mede door het feit dat de kleinkinderen een leeftijd hebben bereikt dat er sowieso niet meer in wordt geloofd en de drukke tijden van de werkenden, werd besloten om dit jaar de surprises en gedichtjes achterwege te laten. Het feest werd wel gevierd maar bleef beperkt tot een chocoladeletter en de traditionele peen en uien maaltijd. Uiteraard moest er toch nog het nodige spelletje gespeeld worden en werd traditiegetrouw het kippennaaien (kaartspel) weer in de praktijk gebracht.
 
13 nov

Suus LIZ 2016 SpamelotSuus horror konijn LIZ musical 2016Susanne Heek bleek dit jaar een prominente rol te hebben in de musical "Spamelot" van het theatergezelschap LIZ in Utrecht. Haar komisch talent kwam goed naar voren tijdens haar optreden, o.m. in de rol van een "horror konijn". op de foto hierboven zweeft zij rechts in het midden. Erik, de vriend van Suus, heeft de voorstelling zelfs meerdere keren bezocht.

Meer informatie is te vinden op de website van het LIZ, het Utrechts ensemble voor muziektheater
 <<klik hier>>
2 okt Renske's huifkar partyRenske v.d. Vlag vierde haar 26e verjaardag met de familie in de vorm van een huifkar trip over de Veluwe. Alhoewel het een druilerige dag was, zat de stemming er goed in en werd menig keer "het karretje dat op de zandweg reed" ten gehore gebracht. Na afloop werd nog uitgebreid koffie met gebak genuttigd.
23 aug Alle routes van Spanje 2016Jan snorkeltOmdat Jan normaal gesproken in het voorjaar met z'n motormaat naar verre oorden gaat, moest hij dit jaar vanwege de eerder vermelde hartproblemen deze motorvakantie tot het najaar uitstellen. Bij vertrek moest hij nog z'n regenpak aan maar zodra hij de grens over was kon hij dit inpakken om pas na bijna 6 weken weer nodig te hebben. De reis ging via Duinkerken naar Dover in Engeland waar de eerst overnachting was. Vervolgens langs de zuidkust van Engeland naar Portsmouth waar in de namiddag werd aangemonsterd op de ferry naar Santander in Spanje. In 5 weken werd een afstand van bijna 5000 km in de Spaanse binnenlanden afgelegd en werden de nodige bezienswaardigheden bezocht. Bij soms 40 graden hitte was het toch op de motor prima te doen. Helaas waren de dagen aan het strand minder succesvol: de waterkwaliteit voor het snorkelen in de Middellandse Zee blijkt toch beduidend minder te zijn dan bijv. bij Griekenland of Turkije. Via de PyreneeŽn en Bilbao eindigde de rondrit weer bij Santander en werd de ferry terug naar Engeland genomen. Wil je meer lezen over deze reis, klik dan <<hier>>
(foto's gemaakt door Paul Spaans)
6 aug Vaarvakantie FrieslandElk jaar nemen Jan en Miep hun kleinkinderen Matthijs en Yannick mee voor een weekje vakantie. Dit jaar was de keuze gevallen op een vaarvakantie op de Friese meren. Ook Arjan was vrij en had zich aangemonsterd voor deze week dus er moest een redelijk groot schip gehuurd worden en als je dat niet tijdig doet, is de keuze beperkt tenzij je flink in de buidel tast. Er werd uiteindelijk wel een groot jacht met de nodige slaapplaatsen gevonden maar de kwaliteit liet duidelijk te wensen over. En als je dan voor het eerst echt je stuurmanskunsten moet laten zien, valt het onder controle houden van zo'n grote boot vies tegen. De eerste dagen viel het nog wel mee maar toen er windkracht 5 ging waaien en je in een haven wilt manoevreren dan blijkt dat best tegen te vallen. Maar na 6 dagen zijn we toch weer heelhuids in de thuishaven aangekomen. Helaas was er door de matige weersomstandigheden weinig van zwemmen e.d. terecht gekomen. Ook de hoge havengelden voor het overnachten in de diverse jachthavens is toch iets wat tegenviel. Daarmee moest dan ook de conclusie worden getrokken dat, alhoewel er best wel genoten is, er geen vervolg aan dit watersportgebeuren zal worden gegeven.
24 jul Verjaardag Jan 2016Jan's 70e verjaardagJan viert z'n 70e verjaardag uitbundig in de eigen tuin. Er wordt zelfs een cateraar ingehuurd compleet met barbeque en tent. Meer dan 50 gasten kunnen zich tegoed doen aan allerlei lekkere snacks en drankjes en Jan wordt toegezongen o.a. door zijn zuster Fenny en de nichtjes Lis, May, Esly, Renske en dochters Susanne en Inge (zie foto rechts).
21 jul Jan en Arjan fietsen 2016Jan en Arjan rondje LoosdrechtEen mooie zomerdag en Jan voelt zich weer prima. Arjan had er ook wel weer zin in en dus gaan ze beiden het inmiddels vertrouwde rondje rond de Loosdrechtse plassen fietsen. De 60 km werd vlot afgelegd en natuurlijk werd er een uitgebreide lunch genuttigd in de vorm van een pannenkoek in de Lage Vuurse.
15 jun Marije 69Marije Hartman-Thoen (achter rechts van het midden) viert haar 69e verjaardag in de Watertuin te Naaldwijk. Onbeperkt eten en drinken en de familie weet dit te waarderen want er wordt meerdere keren opgeschept. Een geslaagd feestje dus!
28 mei Lis Engelsman (dochter van Fenny) studeerde vandaag af aan de theaterschool De Trap in Amsterdam. De daarmee verbonden toneelvoorstelling werd door diverse familieleden bijgewoond en zeer gewaardeerd. Na afloop vond de diplomauitreiking plaats en volgde felicitaties, bloemen en een etentje met z'n allen.
5 apr De cardioloog gaat toch proberen om de vernauwingen in de kransslagaders van Jan met een dotterbehandeling te verhelpen. Tijdens een vrij lange operatie vanochtend zijn drie extra stents geplaatst (hij had er al 1). Tevens is met een laser gestuurde camera in de bloedvaten gekeken daaruit blijkt dat er sprake is van aantasting van de vaatwand. De operatie op zich is goed verlopen maar Jan moet wel het revalitdatieprogramma in en voorlopig de nodige medicijnen slikken.
26 feb Vage hartklachten hebben hebben Jan genoodzaakt om weer een onderzoek te laten doen in het Alkmaarse ziekenhuis. De fietstest toonde aan dat het hart zuurstoftekort heeft bij grote inspanning. Verder onderzoek dus d.m.v. hartcatheterisatie wat bewijst dat er op meerder plaatsen vernauwingen zijn. Kortom, behandeling is noodzakelijk en de vraag is of dit met een dotterbehandeling kan of dat het een bypass wordt.
1 jan Weer is een jaar voorbij. We wensen jullie allen een gezond en voorpoedig 2016 en hopen dat al jullie dromen uit mogen komen. Wij  hebben deze website weer up-to-date gebracht en dan gaat het met name om de stamboomgegevens van onze families Heek en Groen. Mocht je daar iets aan willen wijzigen of toevoegen, schroom dan niet en laat dat weten! Gebruik desgewenst ons Gastenboek.
1 jan

Een heel goed 2016 gewenst !

MEER VINDT U OP DE VORIGE PAGINA'S << KLIK HIER >>

This page was last updated on 06-02-2018 .