Belangrijkste familie-gebeurtenissen:
in  2017

datum wat, wie en waar?
26 nov Yannick 2e NK Karate 20171126Jan's kleinzonen Matthijs en Yannick Franke zijn fantieke karateka's en deden op deze dag mee aan het Nederlands Kampioenschap Karate in Zoetermeer. Door een blessure kon Matthijs niet scoren maar Yannick vocht als een leeuw en haalde de finale waar hij helaas de tegenstander niet kon verslaan.... maar hij kon natuurlijk wel de zilveren plak in ontvangst nemen!
27 okt Herfstvakantie, daar moet je gebruik van maken dachten Jan en zoon Arjan dus de motoren van stal gehaald om vervolgens een rondje IJsselmeer te rijden. Meer dan 400 km is een behoorlijke trip maar afgezien van een enkele spat regen en klei op de wegen, was het weer een heerlijke tourdag!
16 okt Jan Fietst 20171016jeanne 20171016Een warme dag met nagenoeg geen wind dus Jan gooit z'n fiets weer achterin de auto en rijdt naar het Gooi om daar weer zo'n 60 km door heide en bossen te fietsen. Na afloop gaat hij nog even langs bij zijn 94-jarige tante Jeanne in het verzorgingshuis te Laren woont. Zij was als van ouds nog helder en blij dat Jan weer even kwam bijpraten.
7 okt Renske vierde haar verjaardag in een restaurant te Hoenderloo, de woonplaats van haar vriend Robin. Na afloop werd een lange boswandeling gemaakt en werd de hele meute bij Robin thuis uitgenodigd voor een kopje koffie.
1 okt Traditiegetrouw wordt op deze dag een kleine familiereŁnie gehouden in de Lage Vuursche. Onder het genot van een overheerlijke pannenkoek en een drankje wordt toch even stil gestaan bij de overledenen in onze familie om vervolgens de laatste familiezaken te bespreken. En als afsluiting wordt er nog een boswandeling gemaakt waarna een ieder weer huiswaards gaat.
1 sep Huwelijk Lis en Ruben 1Huwelijk Lis en Ruben 2Lis en Ruben vierden op deze dag hun huwelijksfeest op het kampeerterrein De Lievelinge te Vuren. Een fantastische dag met veel emotionele momenten in aanwezigheid van ouders, familie en heel veel vrienden. Op de linkerfoto wordt het bruidspaar toegesproken door Fenny, de moeder van Lis, met op de achtergrond, geheel rechts, onze 88-jarige tante Stienie Groen-de Bruijn. Op de rechter foto Lis' tante Miep die zich had uitgesloofd door een kunstzinnige bruidstaart te maken bestaande uit allemaal doosjes waarin i.p.v. gebak, kleine kadootjes zaten.

Het feest duurde tot laat in de avond waarna er door een groot aantal feestvierders op de camping geslapen werd en er de volgende ochtend een gezamenlijk ontbijt was geregeld.

De huwelijksreis van Lis en Ruben ging vervolgens naar het paradijselijke Bali.
5 aug Ome FritsHelaas moesten Jan en Miep de 5e augustus naar de Kapucijnenkerk in Tilburg voor de begrafenis van Miep's oom Frits ofwel "Broeder Harold". En passant werd Marije, de zus van Miep, in Eindhoven opgehaald. De plechtigheid was een gelegenheid om het kloosterleven van dichtbij te ervaren en ook de sprekers gaven een goed beeld van de rol die ome Frits vervulde in het Kapucijnenklooster. Dat hij moge rusten in vrede. Susanne was bereid om deze dag naar America te komen om als oppas te dienen voor haar neefjes.
 
4 aug Matthijs en Yannick in Klimpark Fun Forest te SevenumYannick in Klimpark Fun ForestHet jaarlijkse "oppasweekje" voor de kleinkinderen Matthijs en Yannick wordt deze keer doorgebracht op het vakantiepark "Limburgse Peel" in het plaatsje America vlak bij Venlo. Naast het subtropisch zwembad zijn er zat andere aktiviteiten te doen waarmee de heren zich kunnen amuseren. En omdat zowel Susanne als Arjan (op z'n motor) ook nog even langskomen en het regent gaan we met z'n allen nog even naar het Mijnmuseum in Valkenburg.

Spannendste dag is het avontuur in het Klimpark Fun Forest in Sevenum. Onze helden gingen zelfs over het moeilijkste parcours, hoog in de bomen. Dat dit de nodige stress (zowel bij deelnemers als de toeschouwers) opleverde hoeft je dus niet te verbazen.
26 mei British-Irisch routeplan
Jan naar GBAlhoewel hij nog j.l. september een lange motortrip naar Spanje maakte, willen Jan en zijn motormaat Paul toch weer in mei/juni een volgende reis maken. Na het bestuderen van de kaart van Europa blijkt dat Engeland, Schotland en Ierland als enige - nog niet bezochte landen - over zijn. Op 26 mei vertrekken ze om via de ferry Hoek van Holland -Harwich diezelfde dag al in Engeland rond te rijden. Kijk op het kaartje voor een indruk van dit avontuur. In 5 weken wordt weer zo'n 5000 km rondgereden.

Uiteraard kun je de diverse belevenissen weer volgen op de volgende website, klik www.janheek.waarbenjij.nu 

20 mei
Inge, Arjan en Susanne vonden het een goed idee om hun verjaardag gezamenlijk te vieren. Het werd een "high tea" in restaurant De Generaal te Baarn. Vanuit alle windstreken kwamen familieleden en/of aanhang zich aan de sandwiches en andere lekkernijen tegoed doen. Na afloop werd nog een fikse boswandeling gemaakt en konden de jarigen (met de nodige kadotjes) terug kijken op een geslaagde dag.

6 mei
Kawasaki GTR1000Kawasaki GTR1000 2Begin april heeft Arjan zijn net aangeschafte Suzuki laten keuren ..... tja, dan blijkt dat er toch sprake is van achterstallig onderhoud. Even een begroting laten maken en dan wordt al snel duidelijk dat zo'n investering eigenlijk niet verantwoord is gezien de leeftijd van de motor. Na enig speurwerk op de diverse markt-sites levert dit een interessante aanbieding op: Een Kawasaki GTR1000 met de gewenste cardan aandrijving en slechts 60K km's op de teller. Als Arjan aangeeft dat hij zijn Suzuki wil inruilen wordt daar niet moeilijk over gedaan en als dan ook nog blijkt dat de Kawa op nagenoeg nieuwe banden staat en dat ie een nieuwe voorremschijf krijgt, is de deal snel gemaakt en rijdt Arjan nu fluitend op dit monster.
25 feb  Motor Arjan
Arjan heeft al weer een tijdje zijn motorrijbewijs en nu zag hij op Marktplaats zijn gewenste Suzuki GSX 1100G te koop staan. Het is wel een oudje maar na een proefrit werd niet moeilijk gedaan en rijdt hij (bij 5 graden) vanuit Friesland naar De Rijp omdat bij hem thuis nog geen plaats is.

Pa is zo aardig om de motor een poetsbeurt te geven en dan is het wachten op mooi weer om samen erop uit te trekken.
12 jan Winter 2017En dan wordt het zowaar winter.... ook al duurde dit maar kort.
4 jan Bezoek Beeld & Geleid 20170104Het is Kerstvakantie dus er zijn extra opa- en oma-dagen voor het bezighouden van Yannick en Matthijs. En omdat er vrijkaarten voor Beeld & Geluid in Hilversum beschikbaar zijn, wordt deze dag een gezellig uitje.
1 jan

Een heel goed 2017 gewenst !

MEER VINDT U OP DE VORIGE PAGINA'S << KLIK HIER >>

This page was last updated on 01-12-2017 .