Belangrijkste familie-gebeurtenissen:
in  2020

datum wat, wie en waar?
25/26 dec Kerst 2020Kerstmis vieren maar niet voor de hele familie want dat mag niet van de regering. Dus het feest maar in tweeŽn geknipt, de helft van de gasten op 1e kerstdag en de andere helft de 2e Kerstdag. Uiteraard was het gezellig met eerst een potje Kippennaaien (kaartspel) met daarna een kippenragout als entree en dan uitgebreid gourmetten met ijs toe.
5 dec Het Sinterklaasfeest ging vanwege de Corono-maatregelen en de leeftijd/gezondheid van Jan en Miep niet door dit jaar. Wel heeft de Goedheiligman nog een zak met kleine kadootjes bezorgd in de Beemster omdat daar wel een feestje gevierd werd....
14 nov
Mercedes R350 LANGDe Chrysler Pacifica was al meer dan 8 jaar bij Jan in gebruik en vertoonde de nodige deuken en krassen en dan is de verleiding groot om hem in te ruilen voor een nieuwe 4-wiel aangedreven krachtpatser: Een Mercedes Benz type R350 LANG uit 2009, tja, zo eentje lust wel wat maar is daarom relatief goedkoop als occasion en hij moet wel een flinke caravan kunnen trekken.

Op die paar duizend kilometer per jaar maakt dat dus niet zo veel uit. Het is zelfs aanzienlijk goedkoper in vergelijking met de aanschaf van een spliksplinternieuwe auto (slappe smoes toch?).
16 okt Een mooie vrijdag en omdat Arjan ook vrij is gaan Jan en hij gezellig touren met hun motoren richting de Hoge Veluwe, Posbank en via de Betuwe weer terug. Genieten dus, was wel frisjes.


Rondje Posbank
6 okt Jeanne schilderij 20201113Jeanne jeugdfotoDat je een oude plant niet moet verplaatsen is vandaag weer bewaarheid. Een trieste dag want de laatste van haar generatie, onze tante Jeanne Pienink-Groen, is op de leeftijd van 97 jaar overleden.

Op 13 oktober heeft de afscheidsplechtigheid in aanwezigheid van diverse familieleden in het crematorium van Laren plaatsgevonden. Dat zij moge rusten in vrede.
11 sep Jeanne 11 sep 2020
Het ging niet meer in de Jonanneshove in Laren, met name door de achteruitgang van haar geestelijke gezondheid.

In afwachting van de opname in een verpleeghuis moest onze tante Jeanne tijdelijk verhuizen naar Amsterdam om van daaruit in  De Bolder in Huizen te worden geplaatst. Jan en Miep hebben haar vandaag in Amsterdam opgezocht en gezorgd voor een gebakje bij de koffie. Het ging niet echt goed met haar maar toen het zonnetje even scheen was Jeanne erg blij dat ze in haar rolstoel even naar buiten kon.
16 sep Alles is vergankelijk dus ook onze schuurtjes in de tuin. In een laatste poging dit proces te vertragen was enige jaren geleden een partij vervangings-hout aangeschaft. Vorig jaar is dat hout geschilderd en nu werd het echt tijd om daarmee de verrotte delen te vervangen. Het was even zwoegen maar het is gelukt ook al lijkt het lapwerk. In het voorjaar de buitenkant schuren en dan met een dekkende verf afwerken en ze kunnen weer een paar jaartjes mee.

Schuurtje 0   Schuurtje 1
28 aug Omdat het weer is toegestaan om op campings te staan en de familie (Wim en Rien) voornemens waren om in Nederland op een natuurcamping te gaan staan met hun caravan, kwam het idee bij Jan en Miep om eens te polsen of we niet gezamenlijk dat konden doen. Zo gezegd, zo gedaan en voordat er echt goed over was nagedacht, werd een tweedehands KIP-caravan gekocht en meteen maar een plekje voor twee weken op een natuurcamping in Norg (Drenthe) gehuurd. Norg, ligt in de buurt van Assen, Drenthe in een schitterende omgeving. En passant worden diverse hunnebedden bekeken en de stad Groningen bezocht omdat Jan daar in 1984 werkzaam was.

Camping Norg  Hunnebed   Wim bij de poel   Jan's werkplek
 
3 jul Wespennest in emmerWespennest garage
Jan is vandaag begonnen met herstel van het plafond in zijn garage maar eerst moest het wespennest worden verwijderd wat vorig jaar door een deskundige met gif behandeld was (witte poeder). Plafond 'stukje opengemaakt.

Was smerig karweitje 😷
2 jun Op een mooie Pinksterdag..... komt de familie toch een keertje bijeen, wel met 1,5 meter afstand!
28 mei Normaliter gaat Jan rond deze tijd met zijn motor erop uit, vorig jaar nog helemaal naar de Sahara in Marokko maar zo'n reisje zit er met deze Corona-pandemie niet in dit jaar. Dus maakt hij af en toe een ritje (samen met zijn zoon Arjan) door Nederland, zoals naar de Posbank bij Arnhem.
26 apr Bollenvelden BeemsterBollenvelden Beemster2
Thuis stilzitten is niet goed dus hup, op de fiets rondje Eilandspolder en een stukje Beemster. Hoezo druk bij de bollenvelden? Geen mens te zien! Rechts de torenspits van de RK-kerk in Westbeemster.
23 mrt De wereld wordt geconfronteerd met een uitbraak van het COVID-19 virus, ofwel het Corona-virus. Iedereen wordt verzocht om thuis te blijven en zeker de 70-plussers doen er goed aan om geen contact meer te hebben met anderen dan hun huisgenoten. Alle geplande activiteiten moeten voorlopig worden uitgesteld.
20 feb Struinen over de Motorbeurs te Utrecht, inmiddels een traditie.
Motorbeurs   Motorbeurs 2
10 jan
Wellicht bekend, maar Jan is al vijf jaar namens Vluchtelingenwerk Nederland begeleider van vluchtelingen die in Nederland mogen blijven. In De Rijp heeft hij 3 Eritrese jongemannen succesvol kunnen begeleiden naar werk en omdat er geen nieuwe vluchtelingen bijgekomen zijn droogde dit werk als vrijwilliger op. Eind november 2019 was er een dringende oproep voor de functie van voorlichter in het project "Bekend maakt Bemind" van Vluchtelingenwerk Midden- en West Nederland waarop Jan besloot zich aan te melden. Na een korte introductiecursus kon hij vandaag zijn eerste geslaagde voorlichting geven op een MBO-school in Amsterdam. Meer weten van dit project? <<klik hier>>

1 jan

Een heel goed 2020 gewenst !

MEER VINDT U OP DE VORIGE PAGINA'S << KLIK HIER >>

This page was last updated on 09-02-2021 .